Kolumne

Glejte me na Zoomu: Moralno razsojanje v času korona krize

16.6.2020 / 06:05 Komentiraj
Za izhodišče se nameravam opreti na spregledani film The Book of Eli z Denzelom Washingtonom, Garyjem Oldmanom, Milo Kunis.

Mogoče kakšen mesec ali dva prepozno, pa vendarle sem se končno tudi jaz odločil, da organiziram Zoom konferenco, bolje rečeno Zoom predavanje. Na nekaj Zoomih sem sicer že aktivno sodeloval in tudi malo zasmetil. Zato se mi je zdelo, da se lahko podobnega projekta lotim tudi sam. Še posebej, ker ljudje željo polemizirati in diskutirati z mano, mi oporekati — nekateri pa me mogoče tudi hočejo pohvaliti.

Zato sem se odločil, da grem v četrtek, 18. junija 2020, ob 19:00 v eter s provokativnim predavanjem z naslovom Moralno razsojanje v času korona krize.

Dolgo sem izbiral temo in naslov. Končno pa se odločil. Zdi se mi, da to ne bo edino predavanje, ki ga bom imel v tem konceptu.

Prva tema, ki jo nameravam obdelati v četrtkovem predavanju — razen na Zoomu bom v živo tudi na Facebooku —, bo skratka moralno razsojanje. O tem že dolgo nameravam povedati nekaj bistvenega. Nekaj takega, kar Freud še ni povedal tako eksplicitno.

Zagatne in zanimive

Osredotočil se bom...

Denzel Washington v vlogi Elija v filmu Knjiga odrešitve (2010) Alberta in Allena Hughesa.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE