Kolumne

Zakaj se ženska počuti utesnjeno v karanteni? Primer Damjane Bakarič.

3.4.2020 / 06:10 Komentiraj
Vzgoja hčerk je ponavadi koncipirana kot strategija preprečevanja dostopa do penisa. V bistvu nekakšna seksualna karantena.

Damjani Bakarič bi se najraje opravičil, ampak diskretnost in diplomatskost v teh težkih časih pač odpadeta. Hočem biti predvsem poučen, (psiho)analitičen in interpretativen. Moram operirati z imeni. In ne pritožujem se pretirano, ko si drugi izposojajo mene. Pristal sem na to, da sem javna osebnost in da sprejemam tudi kritike — četudi mi jih sadistično servirajo neolikani levi anarhisti, feministke ali celo neotesani psihopati. S ta desnimi — v zvezi z mojimi pogledi na NOB — se ne ukvarjam več. Z resnimi kritikami se lahko sprijaznim. Žal mi je samo, ker se nihče od teh resnih kritikov ne upa z menoj soočiti v živo.

S to neukrotljivo nergavo influencerko Damjano Bakarič se pač moram spopasti. Ne gre toliko za to, da bi sekala mimo — na podobne kontekste sem jaz preudarno izpostavil že 12. marca v svojem prvem korona Faktorju, kjer mi pač pustijo javno govoriti.

Mama ZDA: Bettelheim in Vietnam

Damjanina besna neposrednost me je iritirala. Ne toliko...

»To je tisti slavni ameriški psihoanalitik, ki je s Freudovo psihoanalizo tako dobro zagrizel v otroške pravljice.« — Bruno Bettelheim (
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE