Kolumne

Jaša Jenull in veliki kastrator Janez Janša: Ta presneti oče!

29.5.2020 / 06:10 Komentiraj
Negativna energija kar buhti. Treba je dezinvestirati ta agresivni libido, nagomilan v nezavednem protestnih kolesarjev.

Te dni me je poklical neznanec, ki mu je sodelavka, moja znanka, dala mojo telefonsko številko. Človek se je opravičil, da moti, in povedal, da je na Twitterju in da ni popolnoma razumel nekega mojega twitta o Jaši Jenullu, pobudniku in organizatorju petkovih protestnih kolesarjenj. Zanimala ga je moja teorija — v bistvu dva tvita — o vlogi Jenullovega očeta [vrhovnega državnega tožilca Hinka Jenulla, op. FP]. Boji se namreč, je povedal, da se njegov sin, ki ga on sam kot oče v vsem konstantno premaguje, ne bo rešil iz njegove sence.

Vsakega normalnega, uspešnega očeta mora biti strah, da njegovega sina ne bo doletelo kaj tako ponesrečenega. Sin mora vsaj v nečem preseči svojega očeta in ga na nek način premagati.

Tudi jaz imam dva sina — in tudi mene je še kako strah, da se sinova ne bosta izvlekla iz moje sence. Zdi se mi, da sem ju dovolj hvalil in da bo njuna samopodoba neokrnjena. Toda priimek imata zares problematičen.

Če se moj Tim ne bi pisal Vodeb,...

»Sin mora vsaj v nečem preseči svojega očeta in ga na nek način premagati.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE