Kolumne

SDS Logar light: Habemus Pahor

5.7.2022 / 06:10 Komentiraj
Logarjeva pahorjanska strategija je premišljena, vendar se mu ne bo obrestovala. Vsaj ne do te mere, da bi na volitvah zmagal.

Logar ni vaš običajni desničar, ob čigar najavi kandidature za predsednika republike bi samo obupano ali privoščljivo zavzdihnili in šli naprej navijat za Pirc Musar ali Kos.

Prejšnji zunanji minister ima nekaj pomembnih prednosti pred kandidatkami — pa tudi precejšnjih primerjalnih pomankljivosti.

Dr. Anže Logar je za SDS-ovca normalen. Logar je tako rekoč golob te stranke — no pun intended — in temu primeren je tudi njegov status v jati jastrebov.

To je zanj mešan blagoslov. S tem po eni strani vzbuja vtis, da je zvest in prizadeven vojak, a samostojen, da ne rečem diplomatsko spretno svojeglav človek. Človek, ki po monohereditarni liniji poveljevanja v tej stranki ne more ne naprej ne navzgor — dokler tisti najbolj zaslužni desničar ne bo končno blagovolil odnesti šila in kopita v penzijo ali bog ne daj v onostranstvo.

Na roko in ne na roko

Da je Logar človek, ki odstopa od prevladujočega vtisa, ki ga pri volilcih puščajo politiki te stranke, mu po eni...

Dr. Anže Logar na novinarski konferenci po osamosvojitveno lipo v parku ob Državnem zboru napoveduje kandidaturo za predsednika republike. — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE