Kolumne

Če nakladaš, nakladaj Konkretno. Ekstra bonus: Janša light!

13.12.2021 / 05:10 Komentiraj
Sredinskost je strategija, ki volilce nateguje z nirvano zmernosti, enotnosti, nesprtosti, neradikalnosti in nekonfliktnosti.

Medtem ko sočustvujemo z mobilnimi gostinci, ki jih je vlada od danes na jutri vrgla na finto z veselodecembrskimi štanti — in pri tem še jadikujemo, da brez kuhanca ne bomo preživeli zime —, pa se na političnem prizorišču dogaja nekaj še veliko bolj absurdnega. Prihaja do normalizacije političnega nakladanja in prodajanja megle. Tja v en dan in za vsak dan. Še 132 dni.

Obstajata dva recentna primera. Prvi — trivialen v svoji brezveznosti — je Počivalškova komična izjava o razmnoževanju Slovenk in Slovencev.

Aktualni minister za gospodarstvo je ob ustanovitvi stranke Konkretno, sestavljene iz svoje SMC in Kovščeve GAS, namreč rekel, da “moramo nekaj storiti, da nas bo čez desetletje tri milijone, ne pa dva.”

Obljubaško tvezenje

Za ustanovitev Konkretnega mi osebno ne bi moglo biti manj mar. Ampak da stranka z butastim PR imenom začenja svoje politično udejstvovanje z obljubaškim tvezenjem, se mi zdi poden, ki je v enaki meri vreden tako prezira kot...

”Zavezništvo za politično sredino se razglaša za sredino zato, ker sredino ne samo rabimo, ampak celo pogrešamo. Ker je sredina načeloma boljša kot ena ali druga skrajnost. In ker je tam prazen prostor.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE