Kolumne

SDS: "Drage gledalke, spoštovani gledalci, jebite se. Zdaj smo mi na vrsti."

22.8.2022 / 06:10 Komentiraj
Velika deratizacija: RTV ne bo nikoli več taka, kot je nekoč bila. Abnormalno bo normalno. Isto sranje, desno pakovanje.

Odgovorni urednik Mladine Grega Repovž ima načeloma prav: "Če RTV Slovenija […] želi spet pridobiti gledalke in gledalce, bo […] morala izpeljati očiščenje zavoda. [S]trankarski vojščaki SDS […] bodo morali te službe izgubiti. Z RTV Slovenija bodo morali oditi. Brez tega se normalizacija ne bo zgodila."

Pravim načeloma: ker kdo pa pravi, da bo do normalizacije prišlo? Jaz pravim, da ne. Ravno nasprotno. Že zdaj prihaja do popolne abnormalizacije … — in v nadaljevanju bo samo še huje.

Abnormalizacija je nova normalnost

To je narobe svet. Velika abnormalizacija, ki postaja nova normalnost. Prižgeš televizor in zagledaš v Dnevniku prispevek na to velevažno temo (14:35–17:14). Uvodna ekspozicija problema je demagoško potvorjen povzetek Repovževega uvodnika: "da bi bilo za [RTV] najbolje, da odpusti vse, ki so prišli na javni medij v zadnjih dveh letih".

Mojstrsko, ni kaj: če bi Repovž hotel to alternativno resnico demantirati, bi porabil več besed, kot...

”RTV ne bo nikoli več taka, kot je nekoč bila. Abnormalno bo normalno. Tudi potem, ko bo nova vlada že nekako spravila skozi nov Zakon o RTV.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE