Kolumne

Vojna SDS proti (ali za) RTV (1.): Očiščenje in pomlajenje? Ali deratizacija?

26.3.2020 / 06:10 Komentiraj
Nekdo se mora kot modra čelada razuma postaviti med ti dve frontni liniji in tako SDS kot RTV Slovenija pozvati k premirju.

Vrla vlada, ki se z vsemi sredstvi bori proti pandemiji, v zaledju bije bitko še na eni fronti: bitko za RTV Slovenija. No, proti RTV Slovenija. Zaenkrat še ne za RTV Slovenija.

Nezadovoljstvo z javnim zavodom ni novo, niti ni omejeno samo na desnico. Desničarsko nezadovoljstvo z RTV je drugačno od vsesplošnega kvečjemu v tem, da je osredotočeno na domnevno in dejansko politično pristranskost na svoj račun in da je za razliko od drugih kritik tudi bolj radikalno.

Ta medijsko-politični konflikt in konstrukt je zdaj še aktualnejši. Sesuvanje RTV Slovenija je bilo doslej oblika opozicijskega kulturnega boja za interpretacijo realnosti, s prihodom SDS na oblast pa je postalo vladna politična platforma, ki bo prej ali slej uresničena v praksi. Samo vprašanje časa je, kdaj se bo vlada tega lotila oz. ali bo za to imela dovolj časa.

Odprto pa tudi ostaja, ali bo to za RTV Slovenija očiščenje in pomlajenje — ali

»Sesuvanje RTV je bilo opozicijski kulturni boj, s prihodom SDS na oblast pa je postalo vladna platforma. Samo vprašanje časa je, kdaj se bo vlada začela ukvarjati z RTV. Odprto pa tudi ostaja, ali bo to za RTV očiščenje in pomlajenje — ali deratizacija.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE