Kolumne

Zagovorniki Predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah se ne trudijo dovolj

15.7.2022 / 06:10 Komentiraj
Omizje je bilo konfuzna serija tako za lase privlečenih kot tudi veljavnih in umestnih trditev in očitkov z obeh strani barikad.

Highlight sredinega omizja o prihodnosti RTV Slovenija je bil naslednji dolgovezni uvod v vprašanje voditeljice Petrovčič Nežmahu:

»Jaz se veliko ukvarjam s samorefleksijo. O svojih oddajah razmišljam, o programu … In če pogledam samo zadnji dve leti […], če gledamo samo kovid: jaz osebno […] mislim, da novinarji nismo v celoti, celovito poročali o bolezni, o cepivih, o stranskih učinkih … Nenazadnje je tri mesece neka skupina ležala štirindvajset ur [na dan] pred Televizijo, ne, in tud enkrat nismo nikogar povabili v studio. To je mene na nek način motilo.«

Kolegici priporočam, naj se raje neha ukvarjati s samorefleksijo — ali o tem vsaj ne govori pred kamero.

Odlomek iz debate pod naslovom RTV Slovenija: Danes in jutri — ki jo je pripravila TVS (v arhivu je ni) — je slikovita ilustracija brezizhodnosti, v kateri se je znašla nacionalka. Po zaslugi enih in drugih, skrbno izbranih, uravnoteženih gostov v studiu.

Eden mimo drugega

Kot podpornik ali vsaj...

Highlight sredinega omizja o prihodnosti RTV Slovenija je bil naslednji dolgovezni uvod v vprašanje voditeljice Petrovčič Nežmahu:
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE