Kolumne

Oblast, kot da je ni: Nekaj pripomb o Golobovi vladi (že po 53 dneh)

25.7.2022 / 06:10 Komentiraj
Golobova vlada me zanima kot vprašanje, ali jo bo ljudstvo sčasoma zasovražilo in začelo sesuvati ali ne. Z razlogom ali brez.

As time goes by, me Golobova vlada zanima predvsem kot fenomen, ali jo bo ljudstvo sčasoma zasovražilo in jo začelo sesuvati — ali ne. Z razlogom ali brez. In če se bo to res zgodilo, je vprašanje, kdaj se bo zgodilo in predvsem zakaj.

V bistvu mi gre ves čas po glavi Marcel Štefančič, ki pravi, da je razočaranje nad tako imenovanimi novimi obrazi »eden od teh slovenskih sadomazohizmov«:

»Neverjetno je to, da Slovenci trdimo, da smo vsi sredina, ampak hkrati najbolj sovražimo sredino. Nekoga sredinskega izvolimo zato, da bi ga lahko že naslednji dan zasovražili. Nekoga izvoliš zato, da si ustvariš naslednjo žrtev in sovražnika. To je noro. Ne razumeš, zakaj bi si Slovenci to počeli, ampak natanko to si počnejo. Z blaznim navdušenjem in evforijo izvolijo nekaj sredinskega, našega človeka, ker sredina, to smo mi, to je ta pravo. Ampak naslednji dan že kar tekmujejo v tem, kdo ga bo bolj sovražil. Ustvari se konsenz, da je to človek, ki ga je treba...

Opozicija je prepričana, da so koaliciji Gibanja Svoboda, SD in Levice šteti dnevi. Pravzaprav jim ni jasno, zakaj se to ni zgodilo že v teh pičlih 53 dneh. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE