Kolumne

RTV ne rabi patronaže poslancev, politikov, svetnikov

22.7.2022 / 06:10 Komentiraj
Nesposobni? No, nekateri že. Recimo raje drugače: da poslanci DZ potrjujejo svetnike, ni primerno. Ni dobro. Ker je tvegano.

Če doslej niste razumeli, za kaj gre pri Predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o RTV Slovenija oz. zdaj že Noveli — ki si jo podajajo sem in tja (in si jo še bodo) —, preberite naslednje pojasnilo.

Alenka Jeraj Kopriva, ki očitno ne pozebe, je včeraj v isti sapi pametno in pokroviteljsko povedala prijateljem poslancem:

»Tukaj nas nekdo prepričuje, da izbranci ljudstva, ki smo izvoljeni in predstavljamo določeno število volivcev, ne smemo oziroma nismo usposobljeni, da bi sprejemali odločitve v zvezi z imenovanjem programskega sveta.«

To je deloma res, deloma pa ne. Nekateri poslanci so usposobljeni, nekateri pa niso.

Ampak da bosta desni volk in leva koza cela, bom raje uporabil druge besede, ki zaobjamejo vseh devetdeset poslancev. Tako bom torej rekel: da poslanci potrjujejo svetnike, ni primerno. Ni dobro. Ker je tvegano.

Pojdimo po vrsti.

Kdo bi koga požegnal

Da poslanci niso uspospobljeni, da bi nepristransko in po kriterijih meritornosti odločali, kdo...

»Če doslej niste razumeli, za kaj gre pri Predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o RTV Slovenija, preberite naslednje pojasnilo.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE