Kulumne
#Janša #vlada #protest na kolesih
Vlada je na oblast prišla po protokolu. Pa če se leva scena na glavo postavi.
Logo 08.05.2020 / 06.10

Anarhistični protestniki se v želji po ugodju in iz besa proti Janši jezijo na medicino, o kateri pa v resnici nič ne vejo.

»Treba je poudariti, da je večina kolesarjev vendarle bolj normalna (leva) populacija in da jim lahko rečemo subjekti. A tudi njim nezavedno ne prizanaša.«

Po moji oceni je zdrava konservativnost tista, ki ima perspektivo. Če zmaga (levi) anarhizem, ki ga pod svojim okriljem negujeta liberalizem in leva socialnost, bo družbo hudič vzel. Prijetnost življenja se bo v povprečju znižala. Pravila igre kot Ustava in zakoni morajo biti univerzalna in se jih moramo vsi držati. V kriznih časih kot zdaj še toliko bolj. Držati se moramo tudi začasnih odlokov oz. ukrepov, ki pomagajo omejevati širjenje korona virusa.
Znano je, da v krizah prosperirajo prav ekstremisti, psihopatski Jokerji, z (levimi) anarhisti na čelu. Vedno je bilo tako in tako bo tudi v prihodnje. Kakorkoli obračam, to anarhično protestništvo levičarskih zombijev — v mislih imam kolesarjenje — po mojem ni na mestu. Vsaj ne v tako obliki, kot se je dogajalo in kot je bilo propagirano. Na enem od Facebook letakov (Protestival) sem se po ne vem kakšni logiki ob Janši in Hojsu znašel tudi jaz.
Nezavedno je v epicentru vsakega diskurza, ki tematizira korona krizo. Tudi v motivih teh protestov anarhistov in še mnogih navidez običajnih levičarjev, ki jim gre Janševa vlada na živce. Tudi po tako rekoč svojem, levem Počivalšku so pripravljeni tolči z vsemi topovi … Še dobro, da je kolesarje vendarle strah, da se ne bi okužili.

Subjekti, ovce, slepci, zombiji

Vaškega posebneža kot tako imenovanega pojočega majorja Ladislava Troho je treba v tej teoretski luči zaobiti. Njegova histrionično-narcistična simptomatika je tako transparentna, da ga bi morali odpeljati v Polje, ne pa na policijo. Enkrat se je samougrabil, drugič je spet ekshibicionistično gladovno stavkal … Njegovi v transfer ujeti podporniki so se tako navzeli njegovega grandioznega ega, da bi tudi sami morali na streznitev in psihoterapijo. Norosti, ki jih v sledilci prevzemajo od svojega guruja, so lahko zelo problematične. Ne smemo pozabiti, da je bil Charles Manson samo » glava družine«, torej komune, zločine pa so namesto njega počele njegove v transfer ujete ovčice.

Negativno simbolno zastopstvo

Vendar je treba poudariti še nekaj: Janša ima za leve protestnike negativno simbolno zastopstvo. Verjetno infantilno potlačeno jezo do slabega očeta, morda očima ali brata, strica, sosedovega nergača … Latentno strukturo in ozadje pa imajo tudi slogani kot »Svoboda narodu, zapor izdajalcem!«, »Padle so maske! Pade naj vlada!«, »Brez diktature strahu!«, »Vladozlom!« itd.
Vse te sadistične »zahteve« imajo v nezavednem negativno jedro: latentno zamero do Janše. Tej kronični jezi je doprinesel še Počivalšek, ki je pomagal ustoličiti Janšo. Na Počivalška so še posebej jezni, ker pomaga vzdrževati desnosredinsko vlado, ki se resnici na ljubo dobro zoperstavlja korona virusu. Zato je potlačena jeza do Janševe vladavine eskalirala do besa. Restriktivni ukrepi in karantensko neugodje so besu še dodali krila.
Vendar je treba v moralno razsodnem diskurzu poudariti nekaj bistvenega: Janša ni postal predsednik Vlade z državnim udarom, temveč po protokolu, ki je politično povsem korekten in v primerih, ko predsednik vlade iz nekih razlogov odstopi — kar si je dejansko privoščil Šarec — celo predviden. V politični kulturi vsake moderne države je, da rezervni kandidat sprejme mandatarstvo, konstituira vlado in začne s predsednikovanjem. Tako in nič drugače se je Janša s svojo koalicijsko ekipo ustoličil na premierskem prestolu. Pa če se leva scena na glavo postavi.

Kdaj bodo demonstracije upravičene

Po Šarčevem absurdnem odstopu je spotikanje Janševe vlade nespodobno. In to tako spotikanje opozicije kot spotikanje protestnikov. Desničarji niso tako protestirali kot danes kolesarji, naščuvani od opozicije in celo od medijev — ki v tej politični zmedi ne bi smeli biti pristranski —, ko je vlado sestavljal in sestavil Šarec. To, kar se zdaj dogaja vladi, je politično nekorektno in spodletelo ter odraz politične nekulture in nezrelosti.
Na deklarativni, manifestni ravni so demonstracije uperjene proti vladnim ukrepom, ki pa jih v resnici diktira medicinska stroka. Protestniki se v bistvu — pod pritiskom želje po ugodju in po diktatu besa proti Janši (in Počivalšku) — hudujejo na medicinsko stroko, o kateri pa v resnici nič ne vejo. V latentnem ozadju je samo apriorni bes do Janše …
In kje je v tej kalvariji politična kultura? Kje osnovni politični bonton?! Seveda ju ni, ker ga Slovenija ne premore. Obdajajo nas glasne horde travmatiziranih in nekultiviranih anarhistov. In to nas bo kot družbo spravilo v grob!
PS: Naj vas potolažim: čas za demonstracije bo že še prišel. Ko bo po narodu udarila lakota, ko se bodo dogajale deložacije, ko položnice ne bodo plačane po več mesecev … — takrat, šele takrat in samo takrat bodo demonstracije upravičene. Ne pa zdaj!

NAROČI SE
#Janša #vlada #protest na kolesih
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke