Kolumne

Falična Rdeča Kapica: Kar se Andrejček nauči, to Andrejček zna

22.5.2020 / 06:10 Komentiraj
Šiško nezavedno hlepi po narcistični gratifikaciji. Brez pozornosti je obupan, besen, zmeden. Ker ne ve, kaj bi sam s sabo.

Andrej Šiško se je prejšnji teden spet ekscesno aktiviral. Tokrat s »pohodom«, lahko bi celo rekli z (verbalnim) »napadom« na policijsko postajo v Slovenski Bistrici. Ker njegovo in družbeno psihopatijo spremljam že par let, moram to subtilno agresivnost malo pokomentirati. Šiško in njegova sekta — torej tako imenovana Štajerska varda — je svojevrstna poslastica. Tako psihoanalitična kot sociološka.

Freud bi rekel, da fenomen Šiško gravitira k psihopatologiji vsakdanjega življenja. S svojim histrioničnim narcizmom se je osmešil na prav poseben način — zraven pa še spravil v zadrego policijo in Hojsa in samega Janšo. Organi pregona bi namreč morali takoj odločno reagirati, pa niso. Z manjšo zakasnitvijo se je upravičeno oglasil policijski sindikat, potem pa nazadnje (včeraj) vendarle tudi notranji minister.

Kdo, če ne jaz?

Ko sem se septembra 2018 v živo soočil z Andrejem Šiškotom v oddaji Faktor (1. del, 2. del, 3. del) so ga prav naslednji dan...

»Freud bi rekel, da fenomen Šiško gravitira k psihopatologiji vsakdanjega življenja.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE