Kolumne

Igor Bergant (2.): "Informativni program je edino, kar to garnituro zanima."

4.10.2022 / 06:10 Komentiraj
Situacija je drugačna kot na STA. Njim so puščali kri, a so vendarle lahko delali po vesti. Na RTV Slovenija pa je drugače.

Nadaljevanje nedeljskega teksta Igor E. Bergant (1.): Kako pomaga kinderštube preživeti asistiran samomor RTV (2. 10. 2022).


Kohabitacija?

Problemi so skratka najbolj izraziti v informativnem programu. Informativni program je v bistvu edino, kar to vodstveno garnituro zanima. Živijo v prepričanju, da je to blazno vplivno in pomembno in da bodo rešili vse probleme, če se bodo polastili informativnega programa. No, problemi so sicer tudi na Radiu, ki pa so ga doslej pustili bolj ali manj pri miru. Radio jih ne zanima. Zanima jih Televizija. Pa splet tudi. Pred kratkim je bilo recimo glasovanje kolektiva za vodenje MMC, na katerem pa kandidatka vodstva RTV Ksenija Koren ni dobila niti enega glasu.

Ampak kako točno zgleda ta kohabitacija — če lahko temu tako rečemo — med novinarskim delom Informativnega programa in uredniškim in direktorskim vodstvom RTV ali vsaj TVS?

Bizaren primer je po Bergantovem mnenju Arena, ki je oddaja formata, značilnega za konec 80. let, premierno...

”Če bi v zadnjih letih prakticirali druge, sodobnejše oblike informiranja, situacija ne bi bila tako dramatična.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE