Kolumne

Igor E. Bergant (1.): Kako pomaga kinderštube preživeti asistiran samomor RTV

2.10.2022 / 06:05 Komentiraj
Najbrž najnormalnejši, najtreznejši, četudi ne najglasnejši kritik aktualnega upravnega in uredniškega vodstva RTV Slovenija.

Smo še lahko feni kogarkoli na Televiziji Slovenija? Jaz ja. V težkih časih še tem bolj. Cenim vsaj dva. In oba vodita Odmeve.

Poleg Rosvite Pesek — objavljene v tej rubriki pred tremi meseci — še Igorja Berganta. Ki je pojem intelektualno všečnega, razgledanega, pametnega in prijetnega voditelja.

Sploh se ne spomnim, od kdaj ga poznam. Človeku se zdi, da nekoga kar pozna, ker ga skoraj vsak dan videva na televiziji. Tako to gre. Da se ti nekdo zasidra v zavest. Za osvežitev spomina ga vprašam, kako dolgo je že, odkar je s športa presedlal na Odmeve. Enajst let. Šele? Ne več? Presenetljivo. Sam bi čez palec rekel najmanj dvajset.

To naredi televizija. Še dvajset, petindvajset let pozneje se mi standard komentiranja smučanja zdi točno to, kar je nekoč prakticiral Igor s Tomažem Cerkovnikom. Čeprav se ne spomnim več detajlov in čeprav ne gledam več smučanja. Kot pa se po drugi strani spomnim, da sem se vračal ravno s Hvara in da sem bil v koloni pred mejo...

“Ti ljudje so prišli na RTV z ideološko agendo. Res pa je, da bi bilo še veliko huje, če bi bili sposobni in pametni. Pa niso. Zato jim načrti ne bodo uspeli. RTV bi bila v veliko hujših težavah, če bi bili sposobni.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE