Kolumne

Profesionalna nepokorščina: Zakaj bi kdo ubogal Urbanijo?

23.8.2022 / 06:10 Komentiraj
Desničarjem ne bo uspelo deratizirati RTV. Razen če onemogočijo te partizanske akcije novinarjev z ukinitvijo poročil v živo.

Siol se je prejšnji teden naredil neumnega in stestiral inteligenco uporabnikov s tako rekoč retoričnim vprašanjem: "Se vam zdi nekaj neobičajnega, da odgovorni uredniki dajejo navodila podrejenim novinarjem in urednikom?"

Logično, da je več kot 80% ljudi odgovorilo, da ne. Le zakaj bi bilo to nekaj abnormalnega?

Smešno pa je, da je Siol iz prevladujoče nikalnih odgovorov izpeljal kronski dokaz, da voditelj Dnevnika TVS Saša Kranjc v napovedi prispevka o Mladininem uvodniku o razdesničenju RTV Slovenija ne bi bil smel reči, da prispevek objavljajo "po izrecnem navodilu odgovorne urednice Informativnega programa Jadranke Rebernik".

Normalni …

Kajneda? Vsak normalen človek ve, da če šefica dá navodila, potem je treba nalogo izvršiti brez besed.

Seveda pa v uredništvu Siola niso normalni. Tam razmišljajo po oficirski in kaplarski logiki: nadrejene je treba ubogati. No matter what. Če jih ne ubogaš, si v prekršku. Navodila in ukaze je treba spoštovati. Po...

“Nauk te zgodbe je, da vodstvo javnega zavoda — še posebej takega, ki ima opraviti z novinarskim kolektivom — ne more početi, kar se mu zahoče (ali kar se zahoče stricem iz opozicijskega ozadja).”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE