Kolumne

Hoteli so televizijo zase, zdaj pa je nihče ne gleda.

6.4.2022 / 06:10 Komentiraj
Vladi se sovražni prevzem oblasti na RTV očitno ni obnesel. Še vedno jo šimfa z enako vehemenco in zgroženostjo kot prej.

“Če želite spremeniti mentaliteto neke države, vam bo vsak revolucionar znal povedati, da za to ni treba s tanki pred pred umetnostno galerijo, ministrstvo za šolstvo ali domove znanih pisateljev. Pripeljite tanke naravnost pred medijski glavni štab — živčni center volilnega telesa.”

Alain de Botton: Novice. Navodila za uporabo (2014)


Aktualni in hopefully outgoing vladi se sovražni prevzem oblasti na RTV Slovenija očitno ni obnesel. To smemo domnevati zato, ker taista revolucionarna, reformatorska vlada šimfa in ponižuje nacionalko z enako vehemenco in zgroženostjo kot prej, ko so jo vodili, producirali, usmerjali, nadzirali tisti, ki se jih je desničarjem zdelo potrebno pod nujno zamenjati.

Tako kot prej

Kaj se pravzaprav dogaja? Zdi se, da na odgovorno urednico Informativnega programa Jadranko Rebernik leti ravno toliko kot na njeno predhodnico Manico Janežič Ambrožič — le da je Janša in Urbanija in drhal iz kleti ne zajebavajo (in ne žalijo) tako...

”In potem so tu še znamenita slabo gledana soočenja na TVS.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE