Kolumne

Namesto peticije za Marcela (pa mogoče tudi za Eriko in Jeleno)

21.3.2022 / 05:10 Komentiraj
RTV bi se lahko izognila tem represalijam. Ampak zdaj je že prepozno. Zato lahko zaradi mene podpišete to zdajšnjo peticijo.

Kot pišoč in pismen človek iz načelnih razlogov ne podpisujem peticij. Še nobene nisem, nikoli. Jaz imam druge načine. Moja metoda je moj tekst. Moj javni podpis bi se mi zdel aktivistična prekoračitev tega, kar poklicno počnem. Peticije so za tiste, ki nimajo drugih možnosti za javno oglašanje — ali pa se jim to, kar sicer publicirajo, pač ne zdi dovolj.

Ta moja trmasta doslednost pa ne pomeni, da se s peticijami včasih ne strinjam. Kot recimo tokrat, ko sem dobil v podpis peticijo za priljubljeno oddajo Studio City, ki jo vodstvo Televizije Slovenija namerava v predvolilnem času (in še malo čez) — od 21. marca do 9. maja — domnevno začasno umakniti s programa.

Studio City je Marcel

Skratka: napovedani suspenz Studia City je poteza, s katero vodstvo nacionalke in Programski svet lustrirata določene televizijske vsebine, da bi bile bolj po meri in podobi aktualne vlade.

Že če za trenutek pustimo ob strani politične aspekte začasno ukinjene oddaje, je poteza...

”Z napovedaniim suspenzom Studia City vodstvo RTV in Svet lustrirata vsebine, da bi bile bolj po meri in podobi aktualne vlade.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE