Revija

Dr. Robert Golob (2.): "Če ven padeš, zamenjaj službo. Potem nisi za politiko."

16.6.2022 / 06:10 Komentiraj
"Greš naprej. Tega sem se naučil, ko sem bil prvič v politiki. Ne obremenjuj se s tem, kaj govorijo drugi in kaj si mislijo."

Nadaljevanje ponedeljkovega teksta Dr. Robert Golob (1.): "Samo šponaj. Če veš, kam greš, samo šponaj." (14. 6. 2022).


Itak, da je vlada sredinska

Če torej prav razumem, ima Golob to vlado za sredinsko? Ampak sredina ni najboljšem glasu. Ali pa razmišljam že preveč ljubljansko?

Itak, da je vlada sredinska. Kljub temu, da jo mnogi imajo za levo, nekateri celo za ekstremno levo? Ker sta v koaliciji SD in bog ne daj celo Levica? Ja, no, nekateri tako pravijo. Nabijajo. Kakorkoli, ta vlada je sredinska, ker se ukvarja z obema platema javnih financ. Ukvarja se s tem, kako bomo ustvarili več, da bomo imeli več prilivov v javnofinančno blagajno. To je ena stran enačbe.

Ukvarja pa se vlada tudi s tem, kako bomo to, česar bomo več ustvarili, najbolj primerno porazdelili med skupine, ki si to najbolj zaslužijo. Pa najbolj primerne storitve. Da. Povečali bomo davke in financirali bomo to in to.

Ampak to ni to. To je samo ena stran enačbe. Obstaja še drugi del enačbe, ki...

”Če torej prav razumem, ima Golob to vlado za sredinsko? Ampak sredina ni najboljšem glasu. Ali pa razmišljam že preveč ljubljansko?” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE