Revija

Dr. Robert Golob (1.): "Samo šponaj. Če veš, kam greš, samo šponaj."

14.6.2022 / 06:10 Komentiraj
To je bil sproščen, četudi služben vljudnostni obisk pri novem premieru. V bistvu prvi po prevzemu oblasti. Tretji delovni dan.

Za začetek post festum in/ali post skriptum:

Ko je s petka na soboto okrog opolnoči Golob prebral ta intervju v Večeru, je pripomnil, da bom s tem tekstom morda demistificiral funkcijo predsednika vlade. Hmm? Nisem tega nameraval — ni mi pa nevšeč opažena ideja. Nameraval sem pa kvečjemu ugotoviti, ali mu bo res uspelo preporoditi ta muhasti, nečimrni način političnega vladanja. Vladanja, ki ga je politika korenčka doslej sprevračala v disfunkcionalno anarhijo, politika palice pa v avtokratsko Koromandijo.

Po mojem namreč ja.

Najprej sem dolžan razkriti nekaj osebnih in metodoloških pomislekov.

Intervjuvati predsednika vlade ni hec. Novega, šele pred tremi delovnimi dnevi potrjenega še tem manj. Pa ne samo iz strahospoštovanja do funkcije in do Goloba samega. In tu mi nekaj ne gre skupaj, ko vse skupaj spravljam v pisno formo.

Metodološki pomisleki

Za začetek: v tekstu za javno uporabo se mi zdi neprimerno tikati predsednika vlade. Da se kar tikajva, je sam...

PS: Ko je Golob prebral ta intervju v Večeru, je pripomnil, da bom morda demistificiral funkcijo predsednika vlade. Hmm? Nisem nameraval, ni mi pa nevšeč, če že opaža. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE