Kolumne

Dan zmage z Marcelom: Kot 9. maja 1945, ko so partizani vkorakali v Ljubljano

10.5.2022 / 06:10 Komentiraj
To bo ostalo zapisano v zgodovino ljubljanske sociale in slovenskih medijev. O tem bomo še dolgo ponosno razlagali zanamcem.

Na sinočnjem Dnevu zmage z Marcelom Štefančičem v SMG sem se počutil tako, kot si predstavljam, da bi se počutil 9. maja 1945, ko so partizani vkorakali v Ljubljano.

Še sam sem bil — namreč 9. maja 2022 — priložnosti primerno vzhičen in vesel, da smo zmagali v tej kruti bratomorni vojni. S stopetdesetglavo množico, natrpano v spodnjo dvorano Mladinca, sem delil ta redki občutek, da smo priča nepozabnemu in epohalnemu dogodku. Dogodku, ki se bo zapisal v zgodovino ljubljanske sociale in slovenskih medijev in o katerem bomo še dolga leta ponosno pripovedovali zanamcem.

Obenem pa me je navdajal nekoliko tesnoben občutek. A je to zdaj to? To je zmaga? Kaj pa zdaj?

Special guest stars

Skratka: Studio 9. maj, kot so priložnostno preimenovali dosedanji, v bistvu ukinjeni, s programa TV Slovenija pregnani Studio City — ki ga je matična mačeha istočasno predvajala kot nekakšen the best of kuriozum arhivskih odlomkov —, je bil sinoči v Slovenskem mladinskem...

”Oddaja bi morala trajati eno uro — tako kot vedno —, vendar jo je voditelj razvlekel na ne več ne manj kot na dve in četrt.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE