Kolumne

Bog varuj Slovenijo, Janša pa nas ateiste

14.4.2020 / 06:10 Komentiraj
Kriptokatolik? Morda res. Tako kot je predsednik vlade potihoma socialni liberalec, tudi ni zelo naglas nacionalističen.

Velikonočna poslanica predsednika vlade je zanimiva zadeva. Z njo je dokazal, da zna povedati tudi kaj prijaznega in spodbudnega in da v dani situaciji — prosto po Čeferinu — ne razmišlja samo v okvirih »te apokaliptičnosti«.

Osupljivo je tudi, kako se zna Janša po potrebi preleviti iz hudobnega in zoprnega maščevalca, ki nikomur ne ostane dolžen — če se mu neljub mu človek le zdi vreden brce —, v empatičnega motivatorja in tolažnika.

V zvezi z Janševo poslanico pa bi rad opozoril še na dve diskrepanci, vsaj navidezni: prva je med njegovo sezonsko ali službeno pobožnostjo in siceršnjim političnim, pragmatičnim laicizmom, druga pa med praktično državotvornostjo, zabeljeno s tako imenovanim domoljubjem, in religijo kot od države

»Osupljivo, kako se zna Janša preleviti iz hudobnega maščevalca, ki nikomur ne ostane dolžen — če se mu neljub mu človek le zdi vreden brce —, v empatičnega motivatorja in tolažnika.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE