Kolumne

Fenomen Čeferin: S kom bi šele on delal selfije na Instagramu!

13.4.2020 / 06:10 Komentiraj
Njegova nenadna politična zanimivost ali celo uporabnost je posledica tega, da je vse skupaj tabloiden, manipulativen trash.

Preden bi kdo rad kaj rekel preveč pametnega na temo potencialne, hipotetične, bolj za šalo kot zares bleknjene ideje, da bi se predsednik UEFA Aleksander Čeferin lahko spustil v politiko, bi moral prebrati celoten intervju v Ekipi SN. Predvsem pa razmisliti o sumljivem tračarskem kontekstu.

V tem niti malo senzacionalnem intervjuju res ne gre samo za to, da bi Čeferina »mnogi radi videli kot predsednika slovenske vlade ali države«. A dejstvo je, da je ta njegova nenadna zanimivost posledica tega, da se je vse skupaj začelo ali vsaj izbruhnilo kot tabloiden trash. Kot pospeševanje prodaje, ki pa je preraslo okvire komercialnosti in se podalo na področje družbene manipulacije. 

Verzalke in tropičja

Bivše Sportske nôvosti so Čeferina dobro unovčile. Če sem prav štel, so poleg intervjuja samega — objavljenega v torek pod naslovom

»V tem niti malo senzacionalnem intervjuju res ne gre samo za to, da bi Čeferina ›mnogi radi videli kot predsednika slovenske vlade ali države‹.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE