Kolumne

Pa en lep slovenski pozdrav: Janez Janša lansiral svoj prvi greatest hit

31.3.2020 / 06:10 Komentiraj
Za nekatere kulturni, če že ne politični znak za alarm. Za druge dodana vrednost za njegove neminljive zasluge za domovino.

Naš predsednik vlade ni samo predsednik vlade, ampak je tudi pesnik. Vsaj pop pesnik. Da ima leposlovne ambicije, že nekaj časa vemo. Nismo pa vedeli, da je tudi stihoklepec.

Tako je zdaj napisal besedilo za komad o lepotah in atrakcijah Slovenije z naslovom Najlepša si in ga dal v uglasbitev in izvedbo bendu po imenu Korado & Boško in Domoljubi.

Vsi ti podatki o avtorstvu bi morali zadoščati za to, da se normalen človek temu diletantskemu izdelku ogne v loku. Obenem pa je Janša brand, ki vleče že iz radovednosti — nenazadnje pa tudi predsednik vlade vseh državljanov, neglede na naše glasbene preference.

Zato pri najboljši volji ne vem, ali naj ogled tega videa, ki ga je premier šeral na Facebooku, toplo priporočam ali mrzlo odsvetujem.

Nenarodnozabavna glasba

Pri vsem skupaj je nenavadno, da skladba ne spada v narodnozabavni žanr. Gre za

»Skladba ni narodnozabavni žanr. Gre za adult-oriented soft rock terasno štanco, ki malo spominja na Toma Pettyja & The Heartbreakersov za na Radio Veseljak.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE