Kolumne

Zakaj so ukinili Studio City, Tarče pa ne ukinejo?

3.9.2022 / 06:10 Komentiraj
Audiatur et altera pars? Ne, ne. Ne na tej in taki RTV. Naj jo imajo zase in za svojo namišljeno uravnoteženost in pluralizem.

Moral bom začeti redno gledati Tarčo! To postaja zanimivo in poučno. Kot recimo kandidatsko soočenje Nataše Pirc Musar in Anžeta Logarja. Ta oddaja namreč veliko pove o medijskih nraveh trenutnega vodstva RTV in TVS.

Po desničarskem puču in posledično uvedenih programskih spremembah je jasno, kako pogrošna in oportunistična je v resnici ta navzven fanatična in ideološko zakompleksana medijska oblast.

Ukinili so recimo Studio CityTarča pa ostaja. Zakaj?

Domača naloga

Četrtkova Tarča sicer ni bila nič novega. Kdor jo redno spremlja, je tega navajen in temu najbrž tudi aplavdira. Klasika tabloidne televizije. Zadirčna voditeljica pod krinko tako imenovanega raziskovalnega in avtonomnega novinarstva, ki si upa — ali ji vsaj ni nerodno — vse vprašati. Naredili so domačo nalogo. Prebrali ves ta bullshit na Twitterju.

Verjetno niti wunderkind kot Urbanija ni v stanju čez noč popucati vse, kar se na TVS zaganja v SDS. V konkretnem primeru v njihovega kandidata...

»Slišnost in vidnost drugih in drugačnih mnenj je samo sodelovanje s tistimi, ki iščejo potrditev za svojo namišljeno uravnoteženost in pluralizem.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE