Kolumne

Zakaj je moril Peter Gaspeti: Mesarjev izgoreli sin kot žrtev podeželja

19.6.2020 / 06:05 Komentiraj
Če je kot otrok gledal očeta, kako kolje živino na okoliških kmetijah, ne bi bilo čudno, da se mu je strgalo na tak način.

Prejšnji teden je v medijsko ospredje stopil Peter Gaspeti. Mladenič, star 24 let, je z nožem pokončal tri svoje sorodnike: dedka in babico in njunega sina, svojega strica. Od mene se sedaj pričakuje, da bom povedal kaj zanimivega, uporabnega, novega in predvsem šokantnega, česar običajni psihostrokovnjaki ne povedo, ker niti ne opazijo.Ljudje bi radi slišali pojasnila tega trojnega umora. Meni pa se po drugi strani vendarle zdi moralno sporno špekulirati za vsako ceno in nekaj za lase privleči v eter samo zato, da bo nekaj množično brano. 

Vidim, da se nekateri mediji sklicujejo na objave dotičnega Petra Gaspetija na Facebooku iz leta 2012 v zvezi z Waltom Disneyjem … Gre za hud novinarski zdrs, ki je v bistvu senzacionalizem. Sploh pa se Disneyjeva misel: »Če lahko o nečem sanjaš, to lahko tudi storiš« zagotovo ne nanaša na to, da je Gaspeti planiral umor sorodnikov, saj je bilo objavljeno že pred osmimi leti in je brez veze špekulirati, da je o umoru...

Stojan Kerbler, fotografije iz cikla Koline.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE