Kulumne
#Hojs #ukrepi #korona virus
Vprašanje za dva milijona Hojsov: Kam so šli vsi Slovenci?
Logo 27.08.2020 / 06.10

Kdo še sploh verjame tej vladi? Vlada je v državo spustila mnoge okužene s korono, v karanteno pa bo poslala mnoge zdrave.

Še v ponedeljek zvečer so se vsi spraševali, kje so Slovenci. Kam so izginili. No, in potem se je pojavil Hojs. In pojasnil, da se je vrnilo že 60.000 Slovencev. In da jih je na Hrvaškem samo še okrog 30.000.

Pretekli vikend se je iz Hrvaške v Slovenijo domnevno vrnilo okoli sto tisoč Slovencev. Torej okrog 5% populacije. Na mejnih prehodih pa ne samo, da ni bilo gneče. Ampak ni bilo tako rekoč nikogar. Zato so se še v ponedeljek zvečer vsi spraševali, kje so Slovenci. Kam so izginili. 
No, in potem se je pojavil Hojs. In pojasnil, da se je v Slovenijo že vrnilo 60.000 Slovencev. In da je na Hrvaškem samo še okrog 30.000 Slovencev. 
Verjamem, da ste že opazili, da živimo v zelo čudni državi. Čudi recimo to, da se ob vprašanju, kam so šli vsi Slovenci, da jih ni na meji, pojavi Hojs in operira s številkami, ki naj bi dokazovale, kako je vse v redu. Kako so Slovenci na Hrvaškem sledili navodilom vlade. In šli domov.
In to tako, da sploh ni bilo zaznati niti na cestah niti v čakalnih vrstah na mejnih prehodih, da se je v državo vrnilo nekaj deset tisoč ljudi.

Stopnjevana arogantnost

To je prvo, kar čudi. Drugo, kar čudi, pa je, da vlada še vedno misli, da je Hojs verodostojna figura, ki ji ljudje verjame. Po lastnem nepreklicnem odstopu konec junija, katerega posledica je, da neovirano ministruje naprej. Ker predsednik vlade še do danes ni imel časa, da odpre pismo z njegovo odstopno izjavo.

Zdravi, nezdravi

Čudno je tudi, da živimo v državi, v kateri je vaše zdravstveno stanje odvisno od tega, ob kateri uri in katerega dne prečkate slovensko-hrvaško mejo.
Če ste mejo prečkali do 24. avgusta opolnoči, ste zdravi. Niste okuženi s korono.
Če ste taisto mejo prečkali ali jo boste prečkali kasneje, potem pa ste okuženi s korono. Zato morate v štirinajstdnevno karanteno. In boste zato morda ob del plače, célo plačo ali celo ob službo. Da o vsem drugem, kar s sabo prinaša karantena, niti ne govorimo. 
In vsaj čudno je, da nihče od tistih, ki so vstopili v državo kot zdravi, pa za to ni nobenega dokaza, in tistih, ki bodo končali v karanteni brez dokaza, da so res okuženi s korono, ni bil testiran. Ni bil izpostavljen diganostičnemu postopku, s katerim bi dokazali, kdo je okužen s korono. In kdo ne.
In spet je čudno, da vlada ta ukrep prodaja kot ustrezni ukrep v boju proti vnosu korone iz Hrvaške v Slovenijo.

Kravji rep

Kajti tisto, kar se je dogajalo in kar se še vedno dejansko dogaja, ni to, da vlada ustrezno ukrepa zoper vnos korone iz Hrvaške. Ker ne ukrepa. Dejansko je vlada tedne in tedne dovoljevala, da so v državo vstopali slovenski državljani, za katere so vedeli, da vnašajo korono iz Hrvaške. Pa ni ukrepala. Ni ukrepala v primeru mladih, ki so se vračali iz krajev, za katere je vlada vedela, da so zaradi odprtih nočnih zabavišč viri okužbe s korono.
Prav tako je vlada dopustila, da se do 24. avgusta opolnoči v državo vrnejo tako okuženi kot neokuženi s korono. Čeprav je vedela, da se epidemiološko stanje na Hrvaškem slabša. V Slovenijo je spustila vse državljanke in državljane, ki so ubogali ukaz vlade. Kaznovala pa bo vse tiste, ki tega ukaza niso upoštevali.
Dejansko je torej v državo spustila mnoge, ki so s korono okuženi. V karanteno pa pošilja in bo poslala v karanteno mnoge, ki so zdravi. 
Nekateri komentirajo, da je vlada ob poslabšanem stanju na Hrvaškem nekaj morala narediti. A to, kar dela, spominja na kravji rep, ki maha v vse smeri, da bi slučajno zadel muho. Tu in tam mu uspe. V glavnem pa mlati v prazno.

Nova UDBA

Kaj ima to opraviti s praznimi mejnimi prehodi v času, ko da so se Slovenci množično vračali iz Hrvaške? 
Vse. Slovenci namreč nočejo več niti slišati niti ubogati vlade. Tudi če jim grozi. V skladu s svojo zgodovinsko vzpostavljeno socialno in kulturno tirnico Slovenci namreč vidijo državo kot svojega sovražnika. Država mora zato vložiti veliko napora in pravilnih ukrepov za nevtralizacijo tega v osnovi odklonilnega stališča državljanov do države. Tudi takrat, ko ji to uspeva, hodi po tankem ledu. 
Če pa država dela to, kar dela aktualna vlada, se slovenski odpor do države avtomatično aktivira. In ob pomanjkanju Slovencev na mejah se je očitno aktiviral. To je način, kako Slovenci kažejo, da imajo te države dovolj. Da je ne priznavajo. Da se ji upirajo.
V resnici gre za to, čemur rečemo pasivna rezistenca. Ki jo trenutno prakticira več kot 30.000 Slovencev. 
Pa še to: glede na to, da je vlada operativno nesposobna, ker ne ve, kje so Slovenci, ji svetujem, naj ustanovi novo Udbo. Ker Udbi se že ne bi moglo zgoditi, da ne bi vedela, kje je 5% prebivalstva.

NAROČI SE
#Hojs #ukrepi #korona virus
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke