Kolumne

Vprašanje za dva milijona Hojsov: Kam so šli vsi Slovenci?

27.8.2020 / 06:10 Komentiraj
Kdo še sploh verjame tej vladi? Vlada je v državo spustila mnoge okužene s korono, v karanteno pa bo poslala mnoge zdrave.

Pretekli vikend se je iz Hrvaške v Slovenijo domnevno vrnilo okoli sto tisoč Slovencev. Torej okrog 5% populacije. Na mejnih prehodih pa ne samo, da ni bilo gneče. Ampak ni bilo tako rekoč nikogar. Zato so se še v ponedeljek zvečer vsi spraševali, kje so Slovenci. Kam so izginili. 

No, in potem se je pojavil Hojs. In pojasnil, da se je v Slovenijo že vrnilo 60.000 Slovencev. In da je na Hrvaškem samo še okrog 30.000 Slovencev. 

Verjamem, da ste že opazili, da živimo v zelo čudni državi. Čudi recimo to, da se ob vprašanju, kam so šli vsi Slovenci, da jih ni na meji, pojavi Hojs in operira s številkami, ki naj bi dokazovale, kako je vse v redu. Kako so Slovenci na Hrvaškem sledili navodilom vlade. In šli domov.

In to tako, da sploh ni bilo zaznati niti na cestah niti v čakalnih vrstah na mejnih prehodih, da se je v državo vrnilo nekaj deset tisoč ljudi.

Stopnjevana arogantnost

To je prvo, kar čudi. Drugo, kar čudi, pa je, da vlada še vedno misli, da je Hojs...

Še v ponedeljek zvečer so se vsi spraševali, kje so Slovenci. Kam so izginili. No, in potem se je pojavil Hojs. In pojasnil, da se je vrnilo že 60.000 Slovencev. In da jih je na Hrvaškem samo še okrog 30.000.
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE