Kolumne

Upornik na kavču na demonstrativni kavi pri Barbari Rajgelj

8.6.2020 / 06:10 Komentiraj
Poziv vsem, ki jim gre vlada na živce, naj se začnejo sklicevati na angleški pregovor, da dajmo denar tja, kjer bomo jedli.

Sicer sem veliko na kolesu, vendar ne ob petkih. No, tudi ob petkih, ampak ne na protestih. Jaz se tako ne izražam. Nikoli ne podpisujem peticij in ne hodim na demonstracije. Če imam kaj javno povedati, to napišem in objavim.

Trenutna desničarska oblast gre na živce tudi meni, vendar to zame ni dovolj močna motivacija, da bi iz protesta kolesaril v krogu. Državljanska nepokorščina je super, toda upornik sem lahko tudi na kavču. Sem pač malo asocialen. Množično izražanje političnih stališč se mi kot individualistu zdi preveč posplošeno, nefokusirano, nimam pa niti zelo razvitega občutka za pripadnost. In nenazadnje, s protestnim kolesarjenjem se težko identificiram, ker me odbijajo nekateri neresni, tja v en dan motivi kolektiva na kolesih. In kaj bi sploh bila alternativa, če slučajno dosežejo svoj cilj?

To razlagam zato, ker mislim, da je spregledani razlog za množičnost kolesarskega protestiranja proti aktualni vladi ta, da ljudje to hočejo

»Sicer sem veliko na kolesu, a ne ob petkih. No, tudi ob petkih, a ne na protestih. Jaz se tako ne izražam. Ne podpisujem peticij in ne demonstriram. Če imam kaj povedati, to napišem in objavim.« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE