Kolumne

To nima veze ne z Ustavo ne s svobodo. To je samo reklama.

23.6.2022 / 06:10 Komentiraj
Če prav razumem, prepotentni alt-right mediji kot Požar, Jančič iz tega delajo problem svobode govora tipa Wikileaks. Zakaj že?

V čem je problem, če podjetje prepove zaposlenemu sodelovati v mnenjski oddaji — kot ELES svojemu svetovalcu v Požarjevem nakladanju na Planetu?

Nobenega problema ni. To je za vpletene samo marketing.

Razen iz nekaj militantnih odlomkov, s katerimi so na Twitterju delali reklamo za oddajo — ki je, logično, ne gledam —, ne morem sklepati, za kaj sploh gre in kdo je ta Videtič. In me niti ne zanima. A če prav razumem, prepotentni alt-right mediji à la Požar in Jančič iz tega delajo problem svobode govora kalibra Julian Assange.

Berem tudi, da stekli profesor z Oddelka za romanske jezike in književnosti — ki mu dekanat FF kdo ve zakaj tolerira udeležbo pri Požarju — pravi, da je Videtičev Berufsverbot "protizakonit" in "protiustaven" in zadevo zabeli še z naslednjo neumnostjo:

"Nad tem naj se novo vodstvo [ELES] zamisli, vse sezname smrti in medijske likvidacije je treba internacionalizirati in jih predstaviti v Evropskem parlamentu."

No, no …

Mnenjsko...

”Še bolj sporno pa je to mnenjsko početje v poklicih, ki zahtevajo zadržanost in nepristranskost. V mislih imam predvsem sodnike.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE