Revija

Švicarska srednja pot med pandemijo korona virusa

30.3.2020 / 06:10 Komentiraj
»Omejevanje svobode gibanja je nekaj, kar bomo poskušali v Švici na vsak način preprečiti,« sporoča švicarski Bundesrat.

Zadnje dni me je več znancev — pa tudi ljudi, ki jih ne poznam — klicalo ali kako drugače spraševalo o tem, kakšno je življenje v Švici v času korona virusa. Sprva nisem imel namena o tem pisati, saj je bilo o tem napisanega in povedanega verjetno že preveč. Prebiram in spremljam dogajanje po svetu, najraje imam neposredne in verodostojne reportaže o življenju, ki nam ga je virus tako rekoč postavil na glavo. Tudi v Švici.

Prepričan sem, da je srednja pot — kot pri vseh stvareh v življenju — najboljša. In Švicarji so po mojem izbrali prav to.

Ugotavljam, da so statistike okuženih, testiranih in ozdravelih ter umrlih zelo nehvaležne in v mnogočem tudi zavajajoče, zato jih jemljem z veliko rezerve. Nisem eden tistih z aplikacijo na telefonu, ki bi si ves čas ogledovali naraščanje števila okuženih po vsem svetu. To je v glavnem zadovoljevanje senzacionalizma. 

Po teh statistikah je Švica v teh dneh na vrhu po številu okužb in testiranj, po okuženih...

»Nisem eden tistih z aplikacijo na telefonu, ki bi si ves čas ogledovali naraščanje števila okuženih po vsem svetu. To je v glavnem zadovoljevanje senzacionalizma.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE