Kolumne

Smrt janšizmu? Zakaj pa ne raje smrt kretenizmu? Saj je isto …

7.6.2020 / 06:10 Komentiraj
Ta manihejec nam bo pridigal o spravi, čeprav v isti sapi naklada o »bratomornem divjaštvu« na biciklih?! A je normalen?!

Včeraj smo prvič slišali, da se domnevno spravni komemoraciji za v Kočevskem Rogu pobite domobrance v grosupeljskem idiomu reče »obletna spominska maša«. No, to še ni najhuje. Prvič smo tudi slišali, da Janša demonstrante na kolesih enači s komunističnimi morilci in jim grozi.

Takole je rekel v svojem dolgočasnem in morbidnem govoru (0:00–12:08) »spoštovanim svojcem nepokopanih mučencev, spoštovanemu predsedniku, spoštovanemu gospodu nadškofu, duhovnikom, bratom in sestram«:

»Moramo pa na tem svetem kraju groze tistim, ki po ulicah in trgih Ljubljane spet javno grozijo s smrtjo, zelo jasno povedati: Ne bomo vam dovolili, da Slovence ponovno pahnete v bratomorno divjaštvo. Preveč gorja je to slepo sovraštvo že povzročilo. In storili bomo vse, kar je treba, da vam to ne bo uspelo.«

220.000 trupel

Janša je včeraj z

»Ko bo kolesarje naslednjič kdo vprašal, proti čemu demonstrirajo, naj rečejo, da protestirajo proti mentaliteti desničarskega senzacionalističnega kretenizma.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE