Kolumne

Pivčeva je politični nateg: Kaj je to, »prihodnost stranke«?

12.8.2020 / 06:05 Komentiraj
Vrednote DeSUS so nekompatibilne z janšizmom. Članstvo jim ostaja zvesto. Čeprav jih JJ poskuša kupiti. Oziroma podkupiti.

Se še spomnite, kako so januarja, ko je prevzela DeSUS, vsi slavili Pivčevo? In njeno zmago? Mislim, da sem bila takrat edina, ki sem zapisala, da prihod Pivčeve pomeni konec te stranke. Tako rekoč vsi drugi so stranki napovedovali svetlo prihodnost. In videli v Pivčevi nekaj neznansko pozitivnega.

Zdaj, samo nekaj mesecev pozneje, je postalo jasno, da je Pivčeva prvovrstni politični nateg. Odpira se vprašanje, kje so zdaj vsi tisti novinarji in analitiki, ki so jo januarja, ko je prišla na čelo stranke upokojencev, slavili kot rešiteljico? Modernizatorko? Osebo, ki bo vnesla svežo, žensko energijo na čelo stranke. In podobne neumnosti.

Kaj se je izcimilo iz Pivčeve, je postalo jasno že pred njeno ponedeljkovo tiskovno konferenco. Namreč: da je nesposobna političarka, za katero se ve, da je Janšev kader. Ki premiera podpira v vsem. Ker ji

»Kje so zdaj vsi tisti novinarji in analitiki, ki so jo januarja, ko je prišla na čelo stranke upokojencev, slavili kot rešiteljico?«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE