Kolumne

Zmaga Aleksandre Pivec je Pirova zmaga za DeSUS

23.1.2020 / 06:10 Komentiraj
Ljudje so siti oblasti žensk. Že od doma. Ker so siti oblasti mater. V politiki iščejo očeta. Tistega, ki ga doma ni bilo.

Zmaga Aleksandre Pivec na volilnem kongresu stranke DeSUS pomeni njen konec. Namreč konec stranke. Tega ne trdim, ker bi bila Erjavčeva privrženka. To nisem. Nikoli bila. In nikoli ne bom. Prej nasprotno.

Tega torej ne trdim na osnovi čustvene reakcije. Ampak na osnovi logične, če hočete znanstvene analize. Vzameš variable. Razumeš, kako delujejo. In vidiš rezultat. Logika torej, na katere osnovi vedno analiziram tudi volitve. Ta logika me je redko pustila na cedilu. Redko se je zgodilo, da nisem prav napovedala, kdo bo na volitvah zmagal.

Variable v primeru prihodnosti stranke DeSUS so enostavne: slovenska zgodovinsko vzpostavljena socialna in kulturna tirnica, značilnosti slovenske politične kulture, načini delovanja današnje slovenske politike, osebnostne značilnosti politika. Če vzamete te variable in jih tudi razumete in vidite, kako delujejo, je rezultat jasen: zmaga Pivčeve je konec stranke DeSUS.

Preživetje domačije

»V slovenski politiki še nobene stranke na dolgi rok ni uspelo voditi ženski.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE