Kolumne

Morda zadnjič na Riblji čorbi

22.11.2022 / 05:05 Komentiraj
In tako sva se z ženo odpravila na najin kdo ve kateri že koncert Bore Đorđevića. Za vsak slučaj sva šla prej še na par pirov.

Odkar vem zase, sem fan Riblje čorbe. Nekako od trinajstega leta starosti, ko mi je prišel v roke album Mrtva priroda in smo z vrstniki do nezavesti prepevali komade kot Volim volim volim volim žene, Na zapadu ništa novo, Prevara in druge. Ampak ker sem bil pač mulc, mi je v 80. letih uspelo obiskati samo en njihov koncert. Ta je bil v Tivoliju ob neki čudni matinejski uri. Šel sem direkt iz šole.

Ko sem bil dovolj star, je Juga že razpadla. Malo sem se navzel antisrbskega filinga in se iz jugoslovanske preusmeril bolj v svetovno in slovensko glasbeno sceno. K Čorbi sem se vrnil šele po letu 2010, skoraj sočasno s vrnitvijo vinila. Naknadno sem preposlušal nekaj njihovih “vmesnih” albumov iz 90. in ugotovil, da nisem veliko zamudil. Čeprav so imeli par hudih komadov, ki so zdaj železni repertoar na njihovih koncertih.

“Vaša supruga”

Pred korono sem bil na Čorbi septembra 2019 na njihovem unplugged koncertu v Cankarjevem domu, po koroni pa lani poleti v Celju...

Bora Đorđević na koncertu v beograjski Areni 31. oktobra 2009. — [Fotografija: Duško Jelen/Wikipedija]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE