Kolumne

Moji najboljši srajci nenaklonjen vikend (Sem že omenil, da sem štorast?)

2.8.2022 / 06:10 Komentiraj
Ko si povabljen na praznovanje Abrahama, to ni hec. Treba se je primerno obleči, pa tudi darilo mora biti nekaj imenitnega.

Pripadam generaciji, ki v teh letih — lani, letos, prihodnje leto — praznuje petdeset let. Skratka, generacija X. Zato me zadnje čase pogosto vabijo na praznovanja 50-letnic.

Praznovanje 50. rojstnega dne je v Sloveniji nekaj posebnega. Ima celo posebno poimenovanje —"Abraham" —, čeprav nimam pojma, kaj ima Abraham s tem veze, če pa je kot nek biblični lik baje dočakal sto petinsedemdeset let in imel sedem sinov, kot se spomnim iz otroške pesmice.

Revolucionarno dejanje

In ko si povabljen na praznovanje Abrahama, to ni hec. Treba se je primerno obleči, pa tudi darilo mora biti nekaj imenitnega.

Roko na srce, odkar so Feničani izumili denar, to ni več taka težava. Daš 100, 150 evrov in čao. Kdo se bo še z darili ukvarjal. Tudi slavljenec ponavadi nima nič proti. Spomnim se svoje 40-letnice, ko sem že kar na vabila zapisal, da se odrekam darilom in da naj mi raje dajo nekaj keša. Dobrih deset let nazaj je bilo to dokaj revolucionarno dejanje, ki ga niso vsi...

”In kaj za vraga naj zdaj naredim? Kako naj obrišem plastenko in vso svinjarijo, ki sem jo povzročil? Pogledam proti avtu in spet zagledam srajco. Jebiga … Kamor je šel bik …”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE