Kolumne

Vrgli so me iz lokala. Sredi Vižmarij. Domačina. Nisem več zaščitena vrsta.

12.7.2022 / 06:05 Komentiraj
Začelo se je tako, da sem polil pivo. Ne zanikam, da sem bil že malce okajen. Ampak saj vsi vejo, da sem tudi trezen štorast.

Vsaka vas ima bife, v katerem se zbirajo domačini. Saj veste. Lokal, v katerem prišlek od drugje skorajda ni zaželen. Saj je dovolj drugih barov in kavarn v našem kraju. Tale je samo za nas. In še dobro, da je tako. Škrt kot sem, sem se konec februarja odpravil v Vrsar. Takrat je pač poceni. Sicer je bilo vse mrtvo, ampak who cares. Vrsar je, morje je … — kaj me briga.

In ker je v mrtvi sezoni tudi v glavnem vse zaprto, sem imel še srečo, da sem na nek sobotni večer naletel na odprt pajzl. Izkazalo se je, da je bolj ali manj namenjen domačinom. Ampak niso nič komplicirali, to že moram povedati. Še več! Na Hrvaškem je kajenje v lokalu še vedno dovoljeno, kar je pa še poseben luksuz. Prekrasno.

Back to Vižmarje.

O našem lokalnem lokalu sem pisal že večkrat, vendar bo zgodba tokrat drugačna. S čudnim twistom.

Jebena stranka

Kak slab teden dni nazaj sem nazdravljal z gosti. Imeli so nekega močnega makedonskega hudiča. Ali grškega, kdo bi vedel. V glavnem, neka...

»Vsaka vas ima bife, v katerem se zbirajo domačini. Saj veste. Lokal, v katerem prišlek od drugje skorajda ni zaželen. Saj je dovolj drugih barov in kavarn v našem kraju. Tale je samo za nas. In še dobro, da je tako.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE