Kolumne

Marta Kos je od hudiča

9.4.2022 / 06:10 Komentiraj
Ali mogoče kdo misli, da bi morala biti hvaležna gen. dir. RTV Slovenija, da je smela nastopiti v soočenju? Ravno nasprotno!

Marta Kos je od hudiča. V četrtkovem soočenju na TVS je zahtevala odstop generalnega direktorja RTV Slovenija. In ko je Pirkovič začel kokodakati — češ, v tej oddaji pa se že ne boste šli politikantstva —, je bravurozno sesula še njega.

V debatnih oddajah in soočenjih smo polemičnosti še predobro vajeni — čeprav so dialoške napetosti pred kamero ponavadi samo drugo ime za nadiranje in podjebavanje.

Toda ta Mártina eskapada je bila vsekakor ena od najboljših in najzapomnljivejših doslej. Za njen drzni, piarovsko brezhibni retorični nastop ji je treba čestitati.

Črkobralska nacionalka

Whatmougha je Marta Kos pozvala k odstopu zato, ker je prvotno presodil, da Gibanje Svoboda ni parlamentarna stranka — in da bo zato pač moralo nastopati manj in v manj gledanih, skoraj negledanih soočenjih in v manj zanimivih strankarskih kombinacijah.

Upravno sodišče pa je Golobovi pritožbi ugodilo in odločitev RTV ovrglo z začasno odredbo, da mora RTV upoštevati...

”Marta Kos ni v četrtek pred kamero naredila nič drugega, kot da je povedala to, kar si pač misli. Ona sama in/ali njena stranka. Zato je vendar bila tam, hudiča!”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE