Kolumne

Liga prvakov, liga luzerjev: Kako s soočenji kao legalno ignorirati Goloba

31.3.2022 / 06:00 Komentiraj
RTV je perfidno zagotovila podporo vladi in vladi všečnim, sprejemljivim, sinergičnim, zavezniškim konkurentom v narekovajih

Da je RTV Slovenija Ptujčanko oz. njeno Našo deželo deklarirala za parlamentarno stranko, je za brezhibno sfrizirane blond lase privlečena neumnost, ki jo je mogoče argumentirati samo s črkobralsko razlago Zakona o RTV.

Na čelu RTV so zdaj pač desničarji, ki so se odločili, da si aktualna vlada zasluži še en mandat. Zato jim ustreza birokratsko branje zakonodaje. Ker gre njihovim zaščitnikom na roko.

Koncept predstavitev in soočenj, kot si ga je za letos zamislila RTV Slovenija, je perfidna podpora aktualni vladi in vladi všečnim, sprejemljivim, sinergičnim, zavezniškim konkurentom v narekovajih. In tudi podpora političnemu statusu quo.

Žalujočim ostalim — z mnogimi volilci vred — so s tem zaprli usta. Glede tega ni kaj pripominjati, ker se RTV poštenjakarsko sklicuje na zakone in precedense.

Sinopsis za slabe ratinge

Kar zadeva izvenparlamentarne stranke, se napovedani scenosled in redosled soočenj in predstavitev, ki jih bosta Radio in Televizija...

”Golobova odločitev, da se ne bo udeleževal predvolilnih reality showov na RTV, je s stališča političnega marketinga tvegana poteza z nepredvidljivimi rezultati.”
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE