Kolumne

Kordiš for President: Kaj še preostane velikim spravljivcem?

24.9.2022 / 06:10 Komentiraj
Pristranski, proti desnici nastrojen, anarhoidno levičarski, beligerentno pacifističen, prepirljiv predsednik bi mi bil všeč.

Meni bi se pa zdelo zabavno, če bi bil za predsednika republike izvoljen Miha Kordiš. A pod pogojem, da ostane neprilagojen, za mainstream pojme ekstremističen zoprnež z dolgim jezikom, kakršen je. Da torej obdrži tak imidž, kakršnega ima. Da se ne bi spremenil v uglajenega kravatarja, kakršen pristoja predsedniški funkciji. Da bi se še naprej oblačil v Che Guevara majice in spravljal ob živce zgrožene desničarje.

To se seveda ne bo zgodilo. Kordiš nima resnih šans. V drugi krog se ne bo uvrstil. Ne bo se pa slabo odrezal. Po mojem bo zanj glasovalo plus/minus 5% volilcev.

A gobčen kot je, bi znal kot alternativni kandidat — in za razliko od ostalih tudi edini zanimivi — še kar mnoge prepričati. Zlasti mlajše in manj državotvorno ozaveščene. Če mu bo to uspelo, bo njegov rezultat bolj blizu te zgornje meje.

Eksperiment z neprimernostjo

Kordiš for President bo eksperiment z neprimernostjo oz. njeno sprejemljivostjo. Njegova kandidatura bo priložnost za...

“Kordišu je najbrž jasno, da se ga bodo desničarski mediji lotili z vsemi topovi od Caracasa do Trstenjakove.” — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE