Kulumne
#Politika #levica
Miha Kordiš je novo dno kulture govora v Državnem zboru
Logo 13.06.2020 / 06.05

V dobrih, starih časih so imeli desničarji skoraj ekskluziven monopol na neumnosti, zakvašene v DZ. Danes žal ni več tako.

»Preverjanje je nepotrebno. Tako je pisalo v medijih, ergo je res. Kdo bi sploh lahko podvomil, da je Počivalšek kriminalec?«

Že dolgo — če sploh kdaj — se nisem tako od srca nasmejal ob kaki razpravi ali repliki v Državnem zboru kot nedavno, ko je poslanec Marijan Pojbič (SDS) apologiral Janševo vlado, češ: »Katera vlada v zgodovini je kdaj kaj takega naredila, da je pomagala vsem? Naj mi nekdo pove!« … — nakar ga je Miha Kordiš (Levica) gladko in kratko zabil nazaj: »Titova.«
Kordiš očitno zna biti duhovit, je pa tudi nesramen. Kaj nesramen! Kordiš je novo dno kulture parlamentarnega argumentiranja. Tako nizko in nizkotno se v Državnem zboru še niso obkladali, pa smo slišali že marsikaj pritlehnega in primitivnega.
To sredo, ko je opozicija interpelirala ministra za gospodarstvo zaradi tistih brezveznih mask, je Kordiš rekel:

»Ti, Zdravko Počivalšek, lažeš. Ti, Zdravko Počivalšek, kradeš. Ti, Zdravko Počivalšek, si kriminalc.«

Naprej se ga ne sliši, ker mu je predsedujoči Jože Tanko (SDS) izklopil mikrofon (in izrekel opomin).

Kriminalci et al.

Miha Kordiš nasplošno rad obklada ljudi s kriminalci. Pred manj kot dvema tednoma je v razpravi na isto temo rekel, da je nabava zaščitne opreme po njegovem »organiziran kriminal«, vpleteni v izvedbo pa »kriminalci« — in dodal, da je to njegova »politična sodba, ki je tudi utemeljena«.
Jah, če reče, da je utemeljena, potem je pač utemeljena. Ker »smo lahko tudi v medijih brali«, ne?
Še nekaj tednov nazaj je spet na isto temo denunciral soprogo predsednika vlade z naslednjimi besedami:

»Urška Báčovnik Janša. Partnerka predsednika vlade. Očitno kriminalni zakon in kriminalno gospodinjstvo, ne samo kriminalen predsednik vlade.« 

Razlika med Jelinčiči (SNS) in Ruparji (SDS) in drugimi Kordiševimi predhodniki pa je seveda v tem, da smo nekoč morali poslušati vulgarizme ali klasični sovražni govor ali v najboljšem primeru bedastoče — zdaj pa so te tirade prepakirane v pravičniško levičarsko obtoževanje domnevno koruptivnih ministrov in drugih političnih nasprotnikov.
Karkoli že so ti storili oz. česarkoli že so osumljeni, njihova namišljena ali dejanska krivda je vedno v eksponencialnem sorazmerju z očitarskim ogorčenjem opozicijskih poslancev. Preverjanje je nepotrebno. Tako je pisalo v medijih, ergo je res. Kdo bi sploh lahko podvomil, da je Počivalšek kriminalec? Ali da UBJ in JJ živita na matrimonialni kriminalni koruzi?

Tlakoval bo pot h kolapsu

Bodite prosim pozorni, da so v dobrih, starih časih slovenskega parlamentarizma imeli desničarji skoraj ekskluziven monopol na neumnosti, zakvašene v DZ.

NAROČI SE
#Politika #levica
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke