Kolumne

Konservativni kozolec Karl: Ker ga je škoda. Kot ponavadi. Že dolgih 15 let.

18.1.2020 / 06:10 Komentiraj
In zakaj bi faceless novokomponirana političarka nadomestila starega političnega mačka, ki vedno pristane na vseh štirih?

Karlu Erjavcu bi za narodov blagor hudobno privoščil, da ga po reci in piši desetletju in pol na čelu stranke DeSUS in predvsem po šestih mandatih (ne vseh dokončanih) na čelu treh različnih ministrstev v šestih različnih vladah (zapovrstjo) odnesejo s foteljem vred ali magari na pručki.

Naj ga odnese kdorkoli. Iz stranke, za katero mi je praktično vseeno, ali iz vlade, za katero mi je vseeno malo manj. Samo da gre. Če je res tako nenadomestljiv, kot si domišlja, bo šel z njim tudi DeSUS. Nihče ne bo pogrešal te stranke. Vsaj ne racionalno.

One down, many to go.

To so morda samo pobožne želje. Saj so ga žagali in zagali in nosili ven že prej, pa tudi sam se je nekajkrat grozeče hršil, da odhaja — pa se je vedno čudežno vrnil.

Morebitni untergang

Tega ne pišem zato, da bi še sam prispeval k Erjavčevemu morebitnemu in težko pričakovanemu untergangu. Kampanja proti Erjavcu je pred kongresom stranke že tako ali tako na

»To so morda samo pobožne želje. Saj so ga žagali in zagali in nosili ven že prej, pa tudi sam se je nekajkrat grozeče hršil, da odhaja — pa se je vedno čudežno vrnil.« — [Fotografija: Robert Balen/Večer]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE