Kolumne

Kaj takega si drzne samo politični kmetavzar kot Janković

4.11.2022 / 05:10 Komentiraj
NPM je šla 1. 11. na Urh po glasove določenih volilcev, dobila pa je še veliko več. Dobila je urnebes največjega levičarja!

Nataša Pirc Musar je sinoči s prijazno in omikano, četudi zahrbtno agresivnostjo nadigrala prav tako ne slabega, a hočeš-nočeš v defenzivo potisnjenega Anžeta Logarja. Protikandidatu ni preostalo drugega, kot da ji parira s podobnim leporečjem — kjer pa seveda nima šans.

Soočenje na TVS je vodila uravnotežena, kronometrsko natančna, konverzacijsko suverena, a nevsiljiva, četudi sprva nekoliko preglasna Rosvita Pesek. Potem sem samo malo zmanjšal Lautstärke in je bilo takoj slišati bolje.

Zdaj s strahom pričakujem zadnjo rundo prihodnji četrtek z Eriko Žnidaršič. (S strahom zaradi Erike Žnidaršič, namreč, ne zaradi izida volitev.)

Pričakoval sem, da bodo govorili tudi o rdečem slaniku, ki ga desničarji te dni grilajo, da bi diskreditirali NPM in Goloba. Pa hvala bogu niso. (Bodo pa zato naslednji teden.) Sem pa potihem ploskal, ko so se tako rekoč v en glas spravili na Jankovića.

Komemoracija na Urhu

Upam, da se zlepa spet ne bo zgodilo, da bodo toliko...

Dve kompoziciji s spomenika padlim in ubitim na Sv. Urhu pri Ljubljani. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE