Kulumne
#Politika #Janša #vlada
Janše/SDS pa ne (2.): Socializem ni bil smrtni greh!
Logo 21.02.2020 / 23.06

Z diskreditacijami NOB, socializma, komunajzarjev desnica narodu natika oslovska ušesa in upa, da bo zmagala. Pa ne bo!

Mladinska delovna brigada z Jesenic na Koroškem leta 1962
Večer arhiv

Nadaljevanje in konec včerajšnjega teksta Janše/SDS pa ne (1.): Sadistična demokratska stranka.


In če sta dve tretjini slovenskih volilcev pozitivno opredeljeni do partizanstva in Tita, desnica pa se kljub temu konstantno sovražno opredeljuje do partizanstva, NOB, Tita, socializma, Jugoslavije, potem to v resnici pomeni, da nikoli, ampak res nikoli ne bodo imeli »svojega« predsednika države, niti ne bodo suvereno zmagali na parlamentarnih volitvah!
SDS se vedno znova sadistično norčuje iz dveh tretjin volilnega telesa, torej tudi iz svojih potencialnih volilcev! Kljub temu pa si delajo iluzije, da bodo s svojimi zgrešenimi političnimi apeli in medijskimi ekscesi spremenili narodno identiteto.

Socializem kot odgovor na kapitalizem

Če bo desnica to delala tako ognjevito še naprej, ne bo nikoli prepričljivo zmagala na volitvah! Ideologom desnih strank — vsaj nekaterih — zato toplo priporočam, da redefinirajo svoje poglede na partizane (in domobrance), na NOB, na Tita, na socializem, na Jugoslavijo! Če tega ne bodo storili, še naslednjih sto let ne bodo konkurenčni na volitvah. Na desni politični strani mora za dobrobit Slovenije že enkrat vzkliti neka spodobna stranka, ki bo trezno gledala na NOB … Državljanska lista Gregorja Viranta je bila temu še najbližje.

Tako imenovani komunajzarji

A kakorkoli, desnica ne bi smela tako brezsrčno napadati in žaliti socializma, v isti sapi pa kovati v zvezde divji, brezsrčni, psihopatski kapitalizem. Dokler bo desnica to počela tako kot že debelih 25 let — in zdaj še javno, tudi v svojih medijih —, bo obsojena na politično marginalizacijo oz. na opozicijski položaj. Čeprav je levica pošastno slaba, desnica z javnimi diskreditacijami in sadističnim smešenjem socializma ne more zmagati. Ljudje — na žalost ali na srečo — pač ne bodo volili politikov tistih strank, ki se norca delajo iz socialistične preteklosti Slovenije (in Jugoslavije) in naše lastne nacionalne identitete!
In ne samo to: dokler bo desnica žalila tako imenovane komunajzarje — Kučana, Kocjančiča, Zemljariča & Co), jih večina ljudi ne bo volila! In to je dejstvo! Upajo samo lahko, da bo volilna udeležba čim manjša in da bi šli volit samo fanatični desničarji. Ampak to se ne bo zgodilo. Levičarji bodo šli na volitve samo zato, da ne bi zmagali pristaši Janše.

Sadizem desnih medijev

In četudi bi desnica na vrhu zamenjala Janšo s kom drugim, se ji ne bo pisalo nič bolje. Dokler njihovi ideologi ne bodo spoznali, da volilnega telesa ne morejo zamenjati in da je volilcem nemogoče oprati možgane tako temeljito, da bi pozabili na nebuloze, ki jih trosijo desničarji sami, tako dolgo SDS ne more prepričljivo zmagati na volitvah oz. oblikovati trdne desne koalicije. Predvolilni programi gor ali dol, narod se ne bo pustil jebati v glavo (za nazaj). Desnica z vsemi temi diskreditacijami narodu natika oslovska ušesa, potem pa pričakuje, da jih bo narod volil. Pa jih ne bo!
Desnica se lahko še tako upravičeno huduje nad norostmi feminizma, LGBT in teorije spola — kot recimo izenačevanje spolov ter metanje očetovstva in materinstva s piedestala normalnosti —, ampak to ne bo odtehtalo norčevanja na račun narodove identitete, zgodovine, pedigreja …
Sadizem desnih medijev — Demokracije, Reporterja, Nove24TV, Faktorja … — je tako žaljiv do vrednot in stališč večine volilnega telesa, da se lahko desničarji obrišejo pod nosom za dober rezultat na volitvah.
Levi mediji pa si po drugi strani zlahka privoščijo obraten, prav tako žaljiv in sadistični odnos do desnice — ker vedo, da to ni všeč samo tretjini državljanov, namreč desničarjem, medtem ko drugi dve tretjini uživata, ko bereta Mladino ali gledata Studio City oz. RTV Slovenija.

Čemu se lahko zahvali Šarec?

Ob kronično ohromljeni desnici in ob nezmožnosti, da Janša kot relativni zmagovalec volitev ne more sestaviti trdne desne koalicije, morda ne bo narobe, če izpostavim še nekaj svojih preroških misli, ki sem jih zapisal že marca 2018: »Šarec pa ne šteka, da bo že na naslednjih volitvah — če pač noče v koalicijo z Janšo/SDS — postal še en levosredinski lanski sneg, saj se na predčasnih volitvah ne bo prebil niti v parlament. Šarec pač ne more sestaviti funkcionalne koalicije z otročjo, nezrelo Levico, niti s Toninovo NSi … « — kar pomeni, da sem predčasne volitve napovedal že marca 2018.
Če pa sem se zmotil in bo v resnici zgodilo drugače, pa se lahko Šarec zahvali samo vsem tem levim medijem, ki ga tako podpirajo.

Konec.

NAROČI SE
#Politika #Janša #vlada
Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino NAROČI SE
Share on
Za boljšo izkušnjo na spletni strani uporabljamo piškotke