Kolumne

Janše/SDS pa ne (1.): Sadistična demokratska stranka

21.2.2020 / 06:10 Komentiraj
Volilno telo je, kakršno pač je. Zelo levo. Toda volilcev ne moreš zamenjati! Lahko jim samo nekoliko opereš možgane.

Zase lahko rečem, da sem do prvaka SDS veliko bolj prizanesljiv kot pred kakšnim desetletjem. Pa ne zato, ker bi Janši in njegovi SDS pripisoval kakšne posebne pluse. Bolj me je razočarala levica, ki jo imam za svojo, vendar je kontaminirana s feminizmom in LGBT. Lahko celo rečem, da kakšne posebne psihopatologije pri Janši zdaj niti ne zaznavam (več).

Res pa je, da nisem ravno na tekočem s simptomi, ki jih eventualno proizvaja Janša, niti nisem pri koritu informacij. Če bi mi kakšen detajl v zvezi z Janšo prišepnila recimo Ljudmila Novak, bi mnenje verjetno spremenil in bi bil do Janše bolj kritičen.

Zagotovo pa se v tem trenutku ne bi podpisal pod zdaj že znamenito Rizmanovo odprto pismo, tudi če bi me prosili. Osebno menim, da se levi intelektualci in akademiki — uradnih podpisnikov je 75 — ne bi smeli vtikati v politiko na tak način, kot so se ti s tem pismom. Še posebno ne zato, ker je z levico (in z levo sredino) tako rekoč vse narobe.

Če se cvet...

»Levi intelektualci se ne bi smeli vtikati v politiko na tak način kot ti s tem pismom. Še posebno ne zato, ker je z levico (in z levo sredino) tako rekoč vse narobe.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE