Revija

Dr. Robert Golob (3.): Bolj poslovni menedžer kot pa politik

18.6.2022 / 06:10 Komentiraj
Ob prerokbah njegovih političnih nasprotnikov, da bo Golob kot premier pogorel in skrušeno odstopil, se lahko samo hahljam.

Nadaljevanje in konec tekstov Dr. Robert Golob (1.): "Samo šponaj. Če veš, kam greš, samo šponaj." (14. 6. 2022) in Dr. Robert Golob (2.): "Če ven padeš, zamenjaj službo. Potem nisi za politiko." (16. 6. 2022).


In zato — ker mu zmotno pripisujejo velikanski ego in ker se pri svojih letih zna nazaj držati — Golob nima težav s Šarcem in s Šarčevim državnim sekretarjem z unspeakable priimkom.

Super, da je Črnčec končno na odprti sceni. Prej je bil vedno nekje v ozadju, skrit pod Šarčevo perutjo (kar je za človeka, ki se piše Golob, dokaj nenavadna prispodoba), zdaj pa ga je imenovala vlada. Kar je v redu. Šarec ga je seveda predlagal, kar je tudi v redu, ker morajo biti ministri opolnomočeni in odgovorni za svoje ljudi. Onadva bi v vsakem primeru delala skupaj. Sploh na tem področju. Če bi imel Šarec kakšno drugo ministrstvo, bi izpadlo čudno. Ker pa ima obrambno ministrstvo, potem je to to.

Konsolidacija 3.0

Ampak zakaj je Šarec ravno na obrambi? Ni to...

”Optimizem in naklonjenost vliva dejstvo, da je Golob — še vedno — bolj poslovni menedžer kot pa politik.” — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE