Kolumne

Čudovito uspešna Slovenija, država lačnih otrok

24.8.2022 / 06:10 Komentiraj
Lačnim otrokom je treba zagotoviti hrano. Najmanj brezplačno kosilo v šoli. Čeprav bi bila nujna tudi zajtrk in malica. Pika.

Inštitut 8. marec začenja z novo kampanjo. Tokrat gre za urejenje zakonske podlage za brezplačno kosilo za vse šoloobvezne otroke. In nas poziva k podpori.

Nobenega dvoma ni, da je treba pobudo oz. kampanjo podpreti. Gre za enega tistih prvih konkretnih korakov v boju proti draginji, ki jih vlada sicer napoveduje, a jih bo treba — kot sem pisala že zadnjič — konkretizirati.

Splošno sprejemljiva načela, da je treba ljudi, zlasti najranljivejše, kolikor je le mogoče zavarovati pred prihajajočo draginjo, mora vlada konkretizirati v vrsto politik, ki bodo dejansko vplivale na zmožnost in kvaliteto preživetja najranljivejših posameznikov in skupin v slovenski družbi.

Slovenska socialna država

Brezplačno kosilo za vse šoloobvezne otroke je gotovo eden teh ukrepov. Že zadnjič sem omenila, da se jih je mogoče že ta hip spomniti kar nekaj, ki bi morali postati del delovanja slovenske socialne države. Od dodatka za kurjavo za vse, ki živijo od socialnih transferjev...

Slovenski štrukelj. Orehov. — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE