Kolumne

Bi raje nabavljali stuff pri dilerju Levice ali SAB?

3.10.2020 / 06:10 Komentiraj
Politike delim na koalicijo tistih, ki se znajo obnašati in govoriti, in opozicijo posmehovalcev pameti in kulturi govora.

  • Miha Kordiš (Levica) je Socialnim demokratom v Državnem zboru zabrusil, da »kolaborirajo« s »fašistoidno« vlado Janeza Janše, ker so kot (ne edina) opozicijska stranka glasovali za nek po njegovem koruptiven, po mojem pa čisto socialen in spodoben vladni predlog zakona.
  • Še bolj smešno pa je, da se je Jernej Pavlič (SAB, generalni sekretar) čutil dolžnega pripomniti, da bi bilo treba za poslance uvesti »obvezno testiranje na droge« — češ, kaj tako neverjetnega in neprištevnega trezen človek pod vplivom ničesar že ne bi bil mogel izustiti.

Militantni smrkavec

Poslanec Levice Miha Kordiš je imel skratka spet svoj dan. Dan sovražnega govora. Ali kakorkoli temu že rečemo. No, nesramnega govora. Tokrat je Socialnim demokratom zabrusil, da »kolaborirajo« s »fašistoidno« vlado Janeza Janše, ker so kot (ne edina) opozicijska stranka glasovali za nek po njegovem koruptiven, po mojem pa čisto socialen in spodoben vladni predlog zakona.

O tem militantnem...

»Domnevam, da si japi Jernej Pavlič ne predstavlja, da bi na droge testirali Jožeta Horvata (NSi) ali Jožeta Tanka (SDS)?« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE