Kolumne

Bali se bomo bližine: Kaj je mogoče na daljavo in kaj ne

3.4.2020 / 06:05 Komentiraj
16 ur online? Luksuz, če nam ni treba v pisarno. Zato velik poklon vsem, ki svojega dela ne morejo opravljati v copatih.

Znašli smo se v čudaških okoliščinah, ki zaznamujejo naše bivanje in gibanje in premišljevanje. Imamo vso svobodo in ves čas za razvijanje teorije zarot, za iskanje krivcev, za ocenjevanje političnih ukrepov …

Soočiti se stanjem in iskati možnosti rešitve je verjetno najtežje. Spomnim se prvega korona tedna, ko smo se na univerzah morali soočiti z delom na daljavo. Prva razlaga je bila, da nimamo akreditiranih programov za delo na daljavo. Načeloma čudovito. Lahko bi sedeli doma in čakali, da se programi akreditirajo sami. Recimo dve leti.

A tudi najbolj zadrti birokrati so sprevideli, da bo v tem primeru moral nekdo popustiti. Nam na univerzah bi delo na daljavo moralo biti še najmanjši problem. Naši slušatelji so digitalno opismenjeni in tudi opremljeni, kot si lahko samo želimo.

Kakor kje!

Delo na daljavo — v našem primeru torej predavanja in raziskovanja — je samo prenos na domače računalnike. Morda si zdaj tisti, ki

»Po morebitnih dveh mesecih bodo razlike med otroci še večje, saj so navsezadnje odvisni od staršev.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE