Kolumne

Odkod ta trend šolanja na domu? Starši nismo guvernante!

10.9.2019 / 05:10 Komentiraj
Razlika med modrostjo in znanjem? Pokažimo otroku, da obstajajo tudi posamezniki, institucije, ki so pametnejši od nas.

Pred začetkom šolskega leta morda celo bolj kot za začetku koledarskega napovedujemo nove začetke in se zaobljubljamo  in si dajemo nove naloge. Za novo leto smo ponavadi šele na sredini poti, vsaj za večji del populacije, vključno s šolarji, študenti, starši vred — da ne omenjam zaposlenih v izobraževalnih ustanovah. Tudi na univerzi štejemo leta v akademskih letih.

A kakorkoli, konec avgusta in v začetku septembra je back to school evforija na višku. Pustimo ob strani dejstvo, da gre za množične nakupe, ki niso omejeni samo na nakupe precej dragih šolskih potrebščin, ampak tudi pri realnosti, da otroci na začetku šolskega leta potrebujejo še kaj drugega. Spominjam se, da so me doma navadili, da na prvi šolski spodobi imeti novo obleko ali čevlje.

Šolanje na domu?

Toda tako kot junija, ko vsi prekurjeni komaj čakamo, da bo vse že enkrat mimo, se na začetku šolskega leta razplamtevajo debate o tem, kaj nam šola sploh prinese.

»Junija vsi komaj čakamo, da bo že enkrat mimo, septembra pa debate, ali je šola potrebna?« — [Fotografija: Marko Crnkovič]
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE