Rubrike

Zvokoblog 57: Moj kulturni dan je bil hortikulturni dan

11.2.2020 / 06:05 Komentiraj
Bil je res lep dan na vrtu Fabianijevega posestva pri Štanjelu. Vrtnice so pod našimi rokami ječale ali dobrodušno godle.

Moj kulturni dan je bil hortikulturni dan. Društvo ljubiteljev vrtnic je priredilo tečaj rezanja vrtnic. Kako pripravno opravilo na tak dan! Jaz sem najprej pomislil na rezanje kulture — pa tudi na to, da moraš čistiti, če hočeš izčistiti misel. Rezi so potrebni. Manj je več.

Bil je res lep dan na vrtu Fabianijevega posestva na Krasu, pri Štanjelu. Vrtnice so pod rokami udeležencev ječale ali dobrodušno godle. Rezanje so usmerjali trije mentorji: Breda Čopi, Ivo Sosič in Matjaž Mastnak. Ta je kulturnemu koledarju na ljubo pripravil tudi recitacijo Prešerna.

Jota je padla v hvaležne trebuhe tako, kot mora gnoj pod vrtnice. Tudi potica in vino nista manjkala. Družba je bila prijetna. Celo jaz, popolni amater, sem zavohal strast do vrtnic, ki jo nosijo v sebi člani društva.

Upam si reči, da to ni bil moj zadnji hortikulturni dan.


Opomba: Avtor ​objavlja

»Celo jaz, popolni amater, sem zavohal strast do vrtnic, ki jo nosijo v sebi člani društva. Upam si reči, da to ni bil moj zadnji hortikulturni dan.«
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE