Rubrike

Zvokoblog 54: »Emerson, Lake & Palmer« so veslali okrog Silbe

21.8.2019 / 07:10 Komentiraj
Predstavljajte si, da s kajakom obkrožite otok in da je vse ena sama poezija zvoka. In če ta plovba postane inspiracija …

Poletje je čas dopustov in kulturnih prireditev. Če združiš oboje, dobiš kombinacijo, ki se ji ne moreš upreti.

Predstavljajte si, da s kajakom obkrožite otok in da je vse okrog vas ena sama poezija zvoka. In če ta plovba postane inspiracija za zvočno veslanje, ste že blizu koncerta, ki je bil 12. avgusta na Silbi.

Začeti bi morali ob 9. zvečer, a je bilo tako neznansko vroče, da je bil prvi zvočni zamah uro kasneje. Veslali smo malo več kot 50 minut. Z zvokom se je prepletal film, ki je nekaterim pomenil turistični izlet okrog otoka. Doživetje, ki si ga bomo lahko ogledali v celoti malo kasneje.

Na koncertu je bil tudi fotograf Igor Andjelić, ki s fotografiranjem muzikantov vseh kategorij in stilov hudomušno išče povezave z znanimi glasbenimi izvajalci. Nas je poimenoval Emerson, Lake & Palmer. Ne vem, ali jih mlajša publika pozna, a vizualno jim zagotovo nismo prav nič

Audio Kayak nastopa na Silbi 12. avgusta 2019 na fotografiji Igorja Andjelića. Z leve proti desni: Jaka Ropret (bas kitara), Jaka Hawlina (trobenta), Boštjan Perovšek (zvočni prostori, digitalna in analogna elektronika).
NAROČI SE PRIJAVI SE

Berite nas že za 1,99€. Podprite Fokuspokus z dnevno, mesečno ali letno naročnino. NAROČI SE